Loading

Rendezvényfotózás

rendezvényfotózás

Rendezvényfotózás

 

Rendezvényfotózás szolgáltatásaim mutatom be ami 2 órástól akár teljes vagy több napos eseményekig tejed. A rendezvényfotózást 2006-ban kezdtem el és napi szinten dolgozom benne, csakúgy, mint az esküvői fotózásban. Az őszi-téli időszakban leginkább ezzel foglalkozom a Papp László Budapest Arénában ahol szerződéses fotográfusként dolgozom. Működési területem Pest Megye, Budapest és Kecskemét. Ezt a szolgáltatásomat nemcsak nagyvállalatok,de KKV-s cégek is igénybe veszik, a céges referencialistám és a rendezvényfotózás áraim a cikk alján olvashatóak (mobil eszközökről az aljára kell görgetni)!

A cégek és vállalkozások életében is léteznek  események, amelyeket fontos megörökíteni, hiszen az adott pillanat marketing értéke is jelentős nemcsak a cégnek, hanem partnereinek is. A cég és vállalkozás számára véleményem szerint elengedhetetlen a jó arculat, a jó megjelenés, ehhez hozzájárul a rendezvényfotózás is. A vállalati és fotózásban szerzett több mint tíz éves gyakorlatomat vezető magyarországi cégek használták már a Demján Sándor által fémjelzett TriGránit / Gránit Pólus csoporttól egészen a Magyar Tudományos Akadémiáig.

rendezvényfotózás Budapest Aréna XtrialNem csak a rendezvényfotózási szolgáltatásimról szól ez az oldal. Próbálok segíteni abban ,hogy hogyan lehet úgy bonyolítani egy rendezvényt,hogy minden fontos dologról legyen kép. Ebben is segít a cikk, hiszen az előkészítés fontos minden momentumnak értéke lehet a résztvevők, partnerek és az esetleges szponzorok részéről is.

Milyen rendezvényekről készültek fotók?

 • Céges események ,évzérók, átadások, csapatérítők, vállalati rendezvények
 • Iskolai és városi rendezvények
 • Diploma átadók
 • Protokoll események
 • Nemzetközi és hazai koncertek
 • Színházi előadások
 • Hazai és nemzetközi konferenciák
 • Nemzetközi sportesemények (VB, EB, VK)

Előkészületek a sikeres rendezvényhez (megrendelők figyelmébe)

Ha szervező vagy, esetleg valamely PR / Marketing osztály részéről érkezik a megkeresés, a rendezvény lebonyolítása egy előzetes egyeztetéssel indul. Többször kerültem váratlan helyzetbe amikor ez elmaradt és csak a helyszínen közölték az igényeket és elvárásokat. (például céges sajtófal előtt egész estés eseményfotózást mindenféleképpen jobb eredményt ad ha felkészülten megvilágítva fotózható).

Mivel dolgoztam nagy rendezvényszervező cégnek is fotósként, ezért tudom, hogy egy-egy nagyobb eseményt jobban átgondolnak a képanyag és videó felvételek szempontjából is. Próbálnak erre figyelni, hiszen akkor van igazi marketing értéke a rendezvénynek, ha az megfelelő minőségben dokumentálásra kerül. Több esetben sajtó anyag is készül, ezért nagyon fontos a kifelé kommunikált minőség. Ügynökségnél vagy a  szervező cégnél és megbízónál mindig készül egy forgatókönyv, amihez tartanom kell magamat. Ez mindig pontosan tartalmazza az elvárásokat, főleg nagyvállalati eseményeknél fontos.

 

Fotók leadása

Ha előre definiáljuk a határidőket, amiket be is tartunk, akkor gyorsabban tudunk dolgozni, hiszen nem szükséges sem e-mailezés sem a telefonos érdeklődés a felvételek miatt. A képek leadása 24 órán belül megtörténik elektronikusan letölthető formátumban legalább 2 méretben.

Rendezvényfotózás - motivációs tréning Aréna

Motivációs tréning Papp László Budapest Aréna

 A legfontosabb dolgok amit nem árt tudni:

 • Helyszín
 • Időzítés
 • A rendezvény célja
 • Fő momentum meghatározása (miről kellenek képek)
 • Határidők (mettől-meddig, mikorra)

Legfontosabb dolognak tartom a rendezvény fő momentumának meghatározását a megrendelő részéről. Ha ez nem történt meg, akkor a feljebb leírt forgatókönyv alapján meghatározható és behatárolható. Itt kiemelném a szponzori tartalmak megemlítését (xy cég logó, vagy egyéb hirdetés megjelenítése).

Több rendezvény fotóst alapvetően nagyobb cégeknek ajánlom. A fontos nagy horderejű események, több szögből, több helyről való fotózása néha elengedhetetlen. Ekkor tudnom kell a megrendelő szándékait és fontos momentumok helyét és idejét. Két vagy több rendezvény fotós akár egy nagy rendezvény több helyszínén lehet jelen egy időben. Ilyenek lehetnek a nemzetközi konferenciák ahol egy időben több teremben zajlanak.

Protokoll események és nemzetközi konferenciák ugyanúgy szerepelnek a referenciáim  között, mint a sport és a színházi rendezvények is. Céges rendezvények, csapatépítők és évzáró ünnepségek megörökítését is vállalom, nagyvállalati referenciákkal. Vállalom magazinoknak riport fotóanyagok készítését, kiállítások, megnyitók, partik eseményfotózását. Speciális igények esetén mobil műtermet állok rendelkezésre a kívánt helyszínen, így professzionális körülmények között is készülhetnek az alkalomhoz kapcsolódó képek (például egy jótékonysági bál részvevőiről).

Vállalati referenciáim:

Magyar Tudományos Akadémia
TriGránit Development Corporation
Westend City Center
Papp László Budapest Sport Aréna
Goodman Magyarország
Touché event
BVSC Swimming
Skanska Magyarország
Oscar Kft
Márka Üdvtőitalgyártó Kft
Innorail Kiadó és konferencia Kft
Wellis Magyarország Kft
Sinbon Elcotonic
RotaChrom Technológiai Zrt
LINC – LEADER Inspired Network Community
Deák Udvarház
Travelside Kft
Axiál Kft
Dél-alföldi Közlekedési központ

Rendezvényfotózás árak és szolgáltatások:

(Mobiltelefonról lejjebb szerepelnek az árak)

 • tartalmazza a kiszállás költségeit (működési terület: Budapest, Pest megye és Kecskemét)
 • digitális utómunka a fotókon
 • a fotók online felhő tárhelyről letölthetőek (google drive, ms one drive, fizikai adathordózót csak kérésre adok)
 • optimalizálás nyomdai felhasználásra (nagy méretben 16-30 Mpx kérésre tiff formátumban is)
 • optimalizálás internetes/intranetes felhasználásra (kis méretben 1280pix jpg)
 • árazás a működési területemen kívül, kiszállási díjjal bővül
 • diszkrét adatkezelés (felvételek csak a megbízóhoz kerülnek, 3. médiumhoz nem)
 • rendezvényfotózás árak tartalmazzák a 27% -os áfát KATAS számlázással elektronikus úton

Rendezvényfotózás ár csomag 1

ft 40.000
2 óra rendezvényfotózás
1 óra rendelkezésre állás
Képek leadása 2 munkanap
Pest megye és Kecskemét díjtalan kiszállás

Rendezvényfotózás ár csomag 2

ft 45.000
3 óra rendezvényfotózás
1 óra rendelkezésre állás
Képek leadása 2 munkanap
Pest megye és Kecskemét díjtalan kiszállás

Rendezvényfotózás ár csomag 3

ft 50.000
4 óra rendezvényfotózás
1 óra rendelkezésre állás
Képek leadása 2 munkanap
Pest megye és Kecskemét díjtalan kiszállás

Rendezvényfotózás ár csomag 4

ft 55.000
5 óra rendezvényfotózás
1 óra rendelkezésre állás
Képek leadása 2 munkanap
Pest megye és Kecskemét díjtalan kiszállás