Loading

Rendezvényfotózás

rendezvényfotózás

Rendezvényfotózás

 

Rendezvényfotózás szolgáltatásaim mutatom be ami 2 órástól akár teljes vagy több napos eseményekig tejed. A rendezvényfotózást 2006-ban kezdtem el és napi szinten dolgozom benne, csakúgy, mint az esküvői fotózásban. Az őszi-téli időszakban leginkább ezzel foglalkozom a Papp László Budapest Arénában ahol szerződéses fotográfusként dolgozom. Működési területem Pest Megye, Budapest és Kecskemét. Ezt a szolgáltatásomat nemcsak nagyvállalatok,de KKV-s cégek is igénybe veszik, a céges referencialistám és a rendezvényfotózás áraim a cikk alján olvashatóak (mobil eszközökről az aljára kell görgetni)!

A cégek és vállalkozások életében is léteznek  események, amelyeket fontos megörökíteni, hiszen az adott pillanat marketing értéke is jelentős nemcsak a cégnek, hanem partnereinek is. A cég és vállalkozás számára véleményem szerint elengedhetetlen a jó arculat, a jó megjelenés, ehhez hozzájárul a rendezvényfotózás is. A vállalati és fotózásban szerzett több mint tíz éves gyakorlatomat vezető magyarországi cégek használták már a Demján Sándor által fémjelzett TriGránit / Gránit Pólus csoporttól egészen a Magyar Tudományos Akadémiáig.

rendezvényfotózás Budapest Aréna XtrialNem csak a rendezvényfotózási szolgáltatásimról szól ez az oldal. Próbálok segíteni abban ,hogy hogyan lehet úgy bonyolítani egy rendezvényt,hogy minden fontos dologról legyen kép. Ebben is segít a cikk, hiszen az előkészítés fontos minden momentumnak értéke lehet a résztvevők, partnerek és az esetleges szponzorok részéről is.

Milyen rendezvényekről készültek fotók?

Előkészületek a sikeres rendezvényhez (megrendelők figyelmébe)

Ha szervező vagy, esetleg valamely PR / Marketing osztály részéről érkezik a megkeresés, a rendezvény lebonyolítása egy előzetes egyeztetéssel indul. Többször kerültem váratlan helyzetbe amikor ez elmaradt és csak a helyszínen közölték az igényeket és elvárásokat. (például céges sajtófal előtt egész estés eseményfotózást mindenféleképpen jobb eredményt ad ha felkészülten megvilágítva fotózható).

Mivel dolgoztam nagy rendezvényszervező cégnek is fotósként, ezért tudom, hogy egy-egy nagyobb eseményt jobban átgondolnak a képanyag és videó felvételek szempontjából is. Próbálnak erre figyelni, hiszen akkor van igazi marketing értéke a rendezvénynek, ha az megfelelő minőségben dokumentálásra kerül. Több esetben sajtó anyag is készül, ezért nagyon fontos a kifelé kommunikált minőség. Ügynökségnél, szervező cégnél és megbízónál mindig készül egy „brief”, azaz egy forgatókönyv, amihez tartanom kell magamat. Ez mindig pontosan tartalmazza az elvárásokat, főleg nagyvállalati eseményeknél fontos.

Miért fontos a forgatókönyv?

Mert előfordul, hogy a megbízó és a lebonyolításáért felelős cég nem ugyanaz. Az információk esetenként nem jutnak el hozzám. Több emberen keresztül lehet, hogy nem jön át egy fontos dolog, sajnos jártam így. Ezek a félreértések a forgatókönyvvel elkerülhetőek és átfogó képet kap a dokumentum alapján minden alvállalkozó: konferanszié, fotós, videós, catering cég, színpad, hangosítás és a technikai cég rendezvényen dolgozó munkatársai is. A forgatókönyvvel időt és energiát spórolnak meg, hiszen nem kell elmondani minden tudnivalót még egyszer mindenkinek. Az információk alapján pedig mindenki könnyebben elvégzi majd a rá szabott munkafolyamatot. Az alábbi példával megpróbálok segíteni ennek összeállításában, mert megkönnyíti mindenkinek a munkáját.

A  forgatókönyvben ezeknek érdemes szerepelni:

Háttér információk, miért is van a rendezvény?

Mindenkinek fontos képbe kerülnie néhány mondatban:

Az XY Kft már 15 éve támogatja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot. Minden évben szervezünk egy 300 fős eseményt, ahol hátrányos helyzetű gyerekeket látunk vendégül – Operettszínházi műsorral, ajándékokkal, étellel-itallal. Idén szerettük volna ezt a támogatást egy kicsit izgalmasabb keretek között kommunikálni, így született meg a Példatánc gondolata. A jótékonysági esemény lényege, hogy minden megjelent táncos után az XY Kft 1000 Ft-tal támogatja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot. A rendezvényen olyan partnerek jelennek meg, mint a Z, a Q Tánciskola valamint a P nemzetközi étteremlánc. Stb..

A esemény menete

Szerepelnie kell az időzítésnek, a kiemelt pillanatoknak és kiemelt eseményeknek, valamint a pontos leírásnak:

 • 18:00-19:00 vendégvárás (P Kft)
 • 19:05 -19:15 megnyitó beszéd (konferanszié és XY Kft ügyvezető igazgató)
 • 20:00-20:59  Z Kft előadása (szponzorált hirdetések és tartalmak megörökítése)
 • 21:00-21:15 Q tánciskola fellépése
 • 22:00 After zene
 • 22:15 A rendezvény vége, a rendezvény bontása  (A Kft, B Kft)

Szükséges képek leírása a fotózás során

Azoknak a képeknek a leírása, amelyekre igazán szükség van a rendezvény és a marketing szempontjából:

 • tömeg (nagy totál, ha lehetséges)
 • vidámság, mosolygó emberek (közelik, csoportok)
 • gyerekek (közelik is)
 • táncoló tömeg és közelik

Fotók leadása

Ha előre definiáljuk a határidőket, amiket be is tartunk, akkor gyorsabban tudunk dolgozni, hiszen nem szükséges sem e-mailezés sem a telefonos érdeklődés a felvételek miatt. A képek leadása 24 órán belül megtörténik elektronikusan letölthető formátumban legalább 2 méretben.

Rendezvényfotózás - motivációs tréning Aréna

Motivációs tréning Papp László Budapest Aréna

 A legfontosabb dolgok:

 • Előkészületek
 • A rendezvény célja
 • Fő momentum meghatározása
 • Határidők (mettől-meddig, mikorra)

Legfontosabb dolognak tartom a rendezvény fő momentumának meghatározását a megrendelő részéről. Ha ez nem történt meg, akkor a feljebb leírt forgatókönyv alapján meghatározható és behatárolható. Itt kiemelném a szponzori tartalmak megemlítését (xy cég logó, vagy egyéb hirdetés megjelenítése).

Arra buzdítom a multi cégeknél dolgozó PR / Marketinges kolléganőket és kollégákat, hogy nyugodtan kérjék ki az alvállalkozók véleményét is, csak akkor kapnak tökéletes eredményt, lebonyolításban és képekben is.  Mindig elfelejtik a megrendelők, hogy sötétben néhány pislákoló asztaldísz nem elegendő fényforrás. Kivételek vannak azért.

Mikor kellhet több rendezvényfotós?

Alapvetően nagyobb cégeknek ajánlom. A fontos nagy horderejű események, több szögből, több helyről való fotózása néha elengedhetetlen. Ekkor tudnom kell a megrendelő szándékait és fontos momentumok helyét és idejét. Két vagy több rendezvény fotós akár egy nagy rendezvény több helyszínén lehet jelen egy időben. Ilyenek lehetnek a nemzetközi konferenciák ahol egy időben több teremben zajlanak.

Protokoll események és nemzetközi konferenciák ugyanúgy szerepelnek a referenciáim  között, mint a sport és a színházi rendezvények is. Céges rendezvények, csapatépítők és évzáró ünnepségek megörökítését is vállalom, nagyvállalati referenciákkal. Vállalom magazinoknak riport fotóanyagok készítését, kiállítások, megnyitók, partik eseményfotózását. Speciális igények esetén mobil műtermet állok rendelkezésre a kívánt helyszínen, így professzionális körülmények között is készülhetnek az alkalomhoz kapcsolódó képek (például egy jótékonysági bál részvevőiről).

Vállalati rendezvényfotó galériám

Vállalati referenciáim:

Magyar Tudományos Akadémia
TriGránit Development Corporation
Westend City Center
Papp László Budapest Sport Aréna
Goodman Magyarország
Touché event
BVSC Swimming
Skanska Magyarország
Oscar Kft
Márka Üdvtőitalgyártó Kft
Innorail Kiadó és konferencia Kft
Wellis Magyarország Kft
Sinbon Elcotonic
RotaChrom Technológiai Zrt
LINC – LEADER Inspired Network Community
Deák Udvarház
Travelside Kft
Axiál Kft
Dél-alföldi Közlekedési központ

Rendezvényfotózás árak és szolgáltatások:

(Mobiltelefonról lejjebb szerepelnek az árak)

 • tartalmazza a kiszállás költségeit (működési terület: Budapest, Pest megye és Kecskemét)
 • digitális utómunka a fotókon
 • a fotók online felhő tárhelyről letölthetőek (google drive, ms one drive, fizikai adathordózót csak kérésre adok)
 • optimalizálás nyomdai felhasználásra (nagy méretben 16-30 Mpx kérésre tiff formátumban is)
 • optimalizálás internetes/intranetes felhasználásra (kis méretben 1280pix jpg)
 • kitelepült stúdió, fix hátteres fotózás a helyszínen (díjazás a lenti óradíjaknak megfelelően) 2,40 x2,40 m-es elegáns ezüst háttér előtt. Ez kényelmes csoportképeket tesz lehetővé legalább 4 főnek. rendezvényfotózás ezüst háttér
 • árazás a működési területemen kívül, kiszállási díjjal bővül
 • diszkrét adatkezelés (felvételek csak a megbízóhoz kerülnek, 3. médiumhoz nem)
 • rendezvényfotózás árak tartalmazzák a 27% -os áfát KATAS számlázással elektronikus vagy postai úton 

Rendezvényfotózás ár csomag 1

ft 40.000
2 óra rendezvényfotózás
1 óra rendelkezésre állás
Képek leadása 2 munkanap
Pest megye és Kecskemét díjtalan kiszállás

Rendezvényfotózás ár csomag 2

ft 45.000
3 óra rendezvényfotózás
1 óra rendelkezésre állás
Képek leadása 2 munkanap
Pest megye és Kecskemét díjtalan kiszállás

Rendezvényfotózás ár csomag 3

ft 50.000
4 óra rendezvényfotózás
1 óra rendelkezésre állás
Képek leadása 2 munkanap
Pest megye és Kecskemét díjtalan kiszállás

Rendezvényfotózás ár csomag 4

ft 55.000
6 óra rendezvényfotózás
1 óra rendelkezésre állás
Képek leadása 2 munkanap
Pest megye és Kecskemét díjtalan kiszállás