Stúdió fotózás

Stúdió fotózás blog születése a vírus előtti utolsó munkámról szól. A stúdió fotózást azért kedvelem, mert a világítással teljes egészében meg tudom határozni a fotók hangulatát. Sokan nem szeretnek és nem is értenek a műtermi fényképezéshez. Nem sajnáltam az időt a fotonok irányításának megtanulására. A stúdió fotózás a fény, fényterelők használatáról szól. A fény formájával és irányának befolyásolásával változatos képi hangulatok teremthetőek.

Egy póz két beállítás és két különböző hangulat :

stúdió fotó stúdió fotózás Anna

A cikkben az utolsó vírus előtti stúdió fotózás sorozatomból rakok be képeket, melyet  Annával készítettem. Szándékosan választottam egy portfóliót, így jobban látható mi hozható ki ebből a dologból. Így van viszonytási alap (egy válogatásnál ninics)! Anna először járt profi fotózáson. Még tavaly elkezdtünk levelezni, akkor kapta a rokonoktól ajándékba ezt a fotózást. Azért választottak engem, mert magamutogató boudoir képek helyett normál portfólió képeket találtak nálam. Picit zavar szokott lenni a fejekben, hogy mit és hogyan neveznek. Nem mindenkinek egyértelműek mi milyen fotózás, ezért a portfólió fotózás oldalon megtalálod a kérdéseket és válaszokat.

Mindig van egy kis „kérdőjel” azokban, akik nem jártak még profi stúdió fotózáson. Amikor elkezdtem fotózni, nem voltam tisztában azzal, hogy a képkészítés csak a munka és a feladat 50%-a. A másik 50%-ot az időzítés, szervezés, az emberekkel való munka és kommunikáció teszi ki. Egy jó képhez csak jó kommunikációval tudunk eljutni. Az emberek jelentős részét irányítani kell, nem csak az esküvői munkáim során, hanem itt is igaz.

stúdió fotózás portré stúdió fotózás virágfalfotó stúdió fotózás

Stúdió fotózás – Hangulatok Annával

Meghallgattam Anna igényeit és elképzeléseit. Aztán Budapesten, egy több teremből álló stúdiót béreltünk. Ilyenkor általában azt szoktam kérni, hogy a bérlés a ti nevetek alatt fusson. Például van olyan stúdió, ahol van fodrász és sminkes is, ha igényled, akkor hozzájuk kell igazítani az időpontot.

Ezen a stúdió fotózáson több stílus keveredett a szobákban (ha éppen nincs másik bérlő, ezek is használhatóak). Ezért szeretem ha több szett ruha áll rendelkezésre, így változatos lesz a sorozat. Természetesen a ruhákon kívül nagyon fontos a frissen fodrászolt haj és a smink is, ezek nélkül nem 100%-os a produktum, ha hölgy megrendelőkről van szó. Mivel szeretek világítani, ezért az esetek legnagyobb részében a napfénytermekben is világítok, igaz picit lassabban haladunk, de kontroll alatt tartani a fényt megtérül.

A képek átöltözésekkel együtt két órán át készültek. Ennyi idő teljesen elegendő egy komoly 40-45 képes sorozathoz. Amennyiben tetszenek, látogass el a portfólió fotózás oldalamra, ahol megrendelheted a szolgáltatást.