Szabadtéri fotózás tippek esküvőn!

Szabadtéri fotózás esküvőn! A cikk segít abban, mire figyelj majd a szabadtéri fotózás alkalmával, különösen a beállított képekre koncentrálva, de nyugi az esküvő egészére is adok esküvői fotózás tippeket menyasszonyoknak! A Nádas Pihenőparkban készült esküvői fotókat illesztem be példának. (Természetesen az előbbi linken a helyszínről szép színes képeket fogtok találni, ahogy egy élménybeszámolót is a tapasztalataimról!) Ez egy színes sorozat volt, de fekete-fehér sorozattá vált, enyhe kék tónusokkal, mert így éreztem jónak. Ritkán veszek elő újra esküvői fotó sorozatot, de itt és a francia képeknél megtettem. Mert utólag már jobban nézett ki másik utómunka után.

esküvői ékszer menyasszonyon

Ez az alkalom volt az első esküvőm itt. Szerettem volna jobban megismerni a párt, de sajnos az esküvőszervezős lagzik és a rohanás ezt kevéssé teszik lehetővé. Különlegessége volt ennek az esküvőnek, hogy vasárnapi időpontban volt tartva. A Nádasban rengetegszer van telt ház egy-egy hétvégi esküvői időpontra. Egyértelműen ezért is döntöttek inkább a vasárnap és a tóparti buli  

polgári szabadtéren

szabadtéri fotózás polgári esküvő

Mire figyelj szabadtéri fotózásnál esküvőn?

 

Az esküvői szezon májustól szeptember végig tökéletes és ideális időpontot teremthet. De mit lehet elrontani? Az időpontot!

  • A nem megfelelően időzített fotózási időpont. Itt nem csak a rövid idő alatt lezavart kreatív sorozatra gondolok. Ha rövid idő áll rendelkezésre, nem biztos, hogy a fotós megtalálja az ideális helyszín ideális pontját a jó képekhez, hiszen rohantok. Ezért is nyugodtabb a másik napi kreatív fotózás. Az évszak és napszak időpontja a második pontot befolyásolja jelentősen.

Tipp: Ha szúrósan fentről kékesen tűz a nap (kb 11-13 óra között) akkor keressünk árnyékos helyet, ahol több eséllyel elkészíthetőek a képek. A fenti napállás mély árnyékokat vet az arcra, ami nem javítható utómunkával nyom nélkü

  • A nem megfelelő fényviszonyok. Igen, a napfény beesési szöge,a fény színe és minősége is eltér napszakonként. A legalkalmasabb kora reggel és napnyugta előtti időszak. Ez szeptember végén már teljesen máskor van, mint májusban. Ebben a fotós fog neked segíteni mikor a legjobb.

Tipp: Ahhoz, hogy elkerüljük a nem ideális helyzeteket, mindkét esetben a ceremóniamesterrel egyeztetve kell kialakítani az esküvői forgatókönyvet! Egy fontos dolog: A legjobb képek akkor készülnek, amikor van rászánt idő!

szabadtéri fotózás kreatív sorozat

  • Az időjárás: Ez a szabadtéri fotózás legkényesebb része. Az időjáráson nem tud a ceremóniamester sem változtatni. Számomra a borús idő eső nélkül tökéletes felvételeket tud biztosítani. A drámaian sötét ég remek kontraszttal szolgál a világos menyasszonyi ruhához. Néhány csepp eső nem gond, főleg ha nem mossa le a sminket és nem ázik el a menyasszonyi ruha, amiben egész éjjel lenned kell. Sokkal nagyobb gond a szél. Szélben nem tudom a világításomat használni, a hajadat szétzilálja és teljesen elviszi. Retusálni lehet, de a szél által az arcodba sodort hajszálakat vagy tincseket közel sem biztos, hogy el lehet távolítani maradéktalanul. Vannak persze kivételek, ahol nem szükséges a plusz fény és nem olyan az esküvői frizura, vagy nem akkora a szél..

szabadtéri fotózás este

Kérj időpontot esküvői fotózásra!

Tipp: Mit tegyünk, ha biztosra akarunk menni? Az nem elég, ha az időjárást nézed! Tervezz be a menyasszonyi ruhabérlésnél egy plusz napot. A kreatív fotózás így előre vagy az esküvő utánra tehető. A próbasmink és próbahaj elkészültét is érdemes erre a napra tenni.

Pro tipp: Az esküvői fotós csomagajánlataiban (mint nálam) nézd meg van-e külön napi fotózás és kérdezd meg, mi történik rossz idő esetén!