Úri utca házasságkötő terem

Úri utca házasságkötő terem: Budapest I.kerületi Anyakönyvi hivatal házasságkötő terem

Cím: Budapest I.kerület Úri u. 58

Úri utca házasságkötő terem és anyakönyvi hivatalban két terem található, egy kisebb 10 fős és egy nagyobb ami legalább 50 személyes.

Miért írok házasságkötő teremről, anyakönyvi hivatalról? Mert sok van a fővárosban és ugye ott opcionális a választás. Miért az Úri utca? Mert egy szezonon belül általában többször járok erre, és nekem nagyon tetszik.

A mikor először jártam Úri utca nagytermében, azonnal megtetszett. Bár a parkolás macerás és gyalogolni is kell, mindenképp megéri. Esetleg ha valaki autóval érkezik (időben), érdemes a vár alatt megállni a Lovas utcánál a Hadtörténeti Múzeum alatt. Innen egy lépcső visz a Tóth Árpád sétányra, onnan meg már csak egy perc. A Budai Vár hangulatát már gyerekkorom óta igazán kedvelem. A házasságkötő környékén kivételes lehetőség van kreatív fotózásra. Található nem messze egy kis templom. Mögötte egy szép sétány helyezkedik el.
Úri utca gyönyörű házasságkötő

Úri utca házasságkötő fotobese

Polgári esküvő a házasságkötő termében

Nagyteremben körülbelül 12-16 szék található és mellé még legalább 50 ember fér be. A szép terem mellett megemlíteném még a hangulatos előteret is, ahol gyülekeznek a párok. Illetve van egy kis belső udvar is, ami viszont hűvös, akárcsak az előtér. Bent magával ragad  vörös–arany tapéta és a hely kisugárzása. Néhány képet mindenképp érdemes itt is készíteni, ha nem jön utánunk azonnal a következő pár.

eskuvoi fotós

Remek hangulata van az egésznek. Több kreatív sorozatot is készítettem a környéken, nagyon látványos a turisták ellenére. Ha okosan fotografál az ember, magas minőséget lehet alkotni. Bár nem feltétlen alkalmas a környék a tömeg miatt csoportképekre, a párokkal mindig megállok a környező utcákban fotózkodni, mert elképesztően jó a hangulata. Görgess, még tart 

Néhány fotó az Úri utca házasságkötőből :

Úri utca 58 Polgári Esküvő

 

Polgári Esküvő Úri utca

Két apró negatívumot tudok csak említeni:  A helyi videós hölgy mindenképp elmondja a mondókáját a párnak. Ezen a napon véleményem szerint a párnak nem ezzel kellene foglalkozni, és valószínű van videósuk is. Igazából illúzióromboló. Persze én is az üzletből élek, de nem érzem ezt odavalónak. A másik ami fájóbb, az a légkondicionáló hiánya. A terem emeleten helyezkedik el, ezért bele kell kalkulálni az izzadást.

Mindenkinek ajánlom az Úri utca szép nagytermét. A légkondi hiányát és a zsúfolt házasságkötések, estleges párperces várakozás ellenére is tökéletes polgári esküvő bonyolításához!

 

Esküvői fotók