Vicces esküvői képek – miért nem találsz nálam?

A Vicces esküvői képek kérdése esküvői fotósként egyre gyakrabban kerül elő. Ez már odáig fajult, hogy erotikusnak mondható fotók is kezdtek divatba jönni az esküvői sorozatokban. Az alábbi írásban az én álláspontomat olvashatjátok a témáról.

Nos, az én véleményem, hogy a vicces esküvői képek nem igazán időtállóak és nem építhető fel belőlük egy 20 év múlva is vállalható fotókönyv anyaga. Lássuk, miért!
Alapvetően két csoportba sorolhatóak ezek a felvételek. Az első csoportba azokat a fotókat tenném, amelyek leginkább a klasszikus értelemben vett humor kategóriájába tartoznak. Főleg fiatalabb pároknál gyakoriak ezek a kérések. Hiszen, bizonyára azt gondolják, ez trendi, egyedi és különleges. Lehet például egy olyan képen szerepelni, ahol a menyasszony szamárfület mutat a vőlegénynek, esetleg a násznép tagjainak kell valamilyen szerencsétlen beállást felvenniük. Biztos jópofa a dinoszaurusz elől menekülni, vagy az aznapi fényképezésen izzasztani a vőlegényt, hogy ugráljon 32 fokban mert az kell a képhez! 🙂 Biztos vagy benne, hogy ezekre a fotókra szívesen emlékezünk majd, akár harminc év múlva? Biztosan szívesen mutatjuk meg majd őket a gyermekeinknek, unokáinknak?

eskuvoi fotós

Egy-egy ilyen fénykép ráadásul általában a közösségi oldalakra is ki szokott kerülni, többnyire nyilvános elérhetőséggel. Itt pedig a mostani vagy jövendőbeli főnökeink, üzleti partnereink, ügyfeleink, mi több, a hitelezőink vagy a biztosítónk emberei is megcsodálhatják. Ez most lehet trend, de kizárólag ilyen sorozatból felépíteni a nagy napról a fotókönyvet szerintem hiba. Természetesen egy – egy hülyéskedős humoros kép lehet, de én mindig a köztetek lévő érzelmek megmutatására szeretnék koncentrálni. Az egy egy ilyen humoros fényképpel alapvetően az a bajom, hogy teljesen kilóghat a fotókönnyben lévő normál sorozatból. A cikkhez csatolt fényképek természetesen vállalhatóak! 🙂

Vicces esküvői képek szelfi

szelfi

A másik kategóriába az úgynevezett erotikusabb tartalmak tartoznak. Ezek tehát azok a fotók, amelyek a közelmúltban rohamléptékben kezdtek el terjedni valami újfajta trend folyományaként. Nemrég kapott nyilvánosságot például egy bizonyos fénykép, amikor egy pár azt imitálta a fotózáson, hogy a hölgy éppen a szájával kíván örömöket szerezni élete párjának – értsd a férfi letolt nadrággal, boxeralsóban áll, egy üveg piával a hölgy pedig előtte guggol vagy térdel.

Vicces esküvői képek – biztosan ilyeneket szeretnél? 

Prűdség távol áll tőlem, csak azt a kérdést tenném fel: Ennek ténylegesen itt van a helye? Mindenkinek szíve joga ez, nyugodtan lehet erotikus fotókat csináltatni valahol ízlésesen, normálisan. Az esküvő azonban egy szertartás, akármilyen laza is a stílusa, de mégis egy ünnep, egy protokolláris rendezvény. Nagyon szép dolog az, ha az ifjú pár szereti egymást, de ezek a képek éppen elrontják, nem pedig visszaadják az egymás iránt érzet szeretetüket. Ezekre a képekre ugyanúgy igaz, főleg, ha kiteszitek a nyilvánosság elé – már pedig a divat most ezt diktálja –, hogy ugyanúgy a leendő gyermekeitek, szüleitek, nagyszüleitek, rokonaitok, főnökeitek is látni fogják. Biztos, hogy ezt akarjátok? Biztos, hogy erre akartok emlékezni a „Nagy Nap”-ból, amikor örök hűséget esküdtetek életetek szerelmének?

vicces esküvői képek patkó szegelés

Humorosan: patkószegelés

Ha mégis ezzel az elképzeléssel szimpatizáltok, akkor sincsen természetesen semmi gond. Egy-egy kollégám biztosan szívesen el is fogja vállalni. Ha viszont engem szeretnétek felkérni, akkor arra kérlek benneteket, gondoljátok át, mennyire ragaszkodtok ezekhez a koncepciókhoz! Ha el tudjátok ezt fogadni, akkor természetesen várlak benneteket szeretettel fotózásra! Egész egyszerűen olyan fotóst kell találnod, akinek a portfóliójában, vannak ilyen képek. Nekem, nincsenek és szeretném, ha inkább az elegáns időtálló stílussal azonosítanának.
eskuvoi fotós

Az esküvő ugyanis az életetek Nagy Napja! Szerinted véletlenül írják gyakran nagybetűvel oly sokszor? Szerencsés esetben ebből a napból csak egy van az életetekben. Ez az a nap, amikor a menyasszony – valamint tulajdonképpen a vőlegény is – a legszebbnek érezheti magát a világon. Ragyoghat, csilloghat, tündökölhet, kedvesen és bájosan mosolyoghat. Ekkor büszkék lehetnek rá a szüleik: ezért hívják őket örömanyának és örömapának. Amikor együtt lehet a család, találkozhatnak végre a két család közeli és távoli rokonai, a gyerekkori barátok, pajtások, ismerősök, kollégák. Végre mindenki megismerheti a párodat, társadat, szerelmedet, akivel együtt terveztek megöregedni, akivel valószínűleg gyermekeket, unokákat is terveztek. Most szeretnéd nyilvánosan kimondani, jóban-rosszban, egészségben-betegségben, holtatokig kitartotok egymás mellett. Akkor is, ha duplájára emelkedik a lakáshitel törlesztő részlete, ha a kollégáját léptetik elő helyette, vagy ha anyósod hozzátok költözik.

Kérj időpontot esküvői fotózásra! 

A menyegző sokkal többről szól annál, mint vicces esküvői képek segítségével kamaszgyerekek szintjére alacsonyítsuk. Az én véleményem szerint tehát a ti esküvőtök sokkal többet érdemel vicces esküvői képek sorozatánál, elszórakozásnál. Az esküvő tehát az egyik legfontosabb esemény vagy rendezvény az életetekben, amely sok ismerősötöknek akár évtizedekig az egyetlen személyes emléket vagy benyomást fogja hagyni rólatok. Ti döntitek el, hogyan szeretnétek megélni, és milyen fotókat szeretnétek megörökíttetni ezeket a pillanatokat. Amennyiben meghitt, ünnepélyes, kedves-bájos, családias, hangulatos, szeretetteli fotókra vágytok, akkor megtaláltál! 🙂

 

Érdekes lehet  még:  esküvői fotózás tippek !